Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παραχώρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων 01/04/2021


Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε για την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

Στην αρχική σελίδα θα βρείτε τον "Ενιαίο Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου" ο οποίος τίθεται σε ισχύ από εδώ και στο εξής για την εύρυθμη λειτουργία αυτών καθώς συμπεριλαμβάνει την είσοδο σας σε αυτές αλλά και τη διαθεσιμότητα αυτών προς οποιοδήποτε αιτούμενο φορέα ή σωματείο.

Παρακαλούμε όπως γίνει κατανοητό ότι από εδώ και στο εξής για την είσοδο σας αλλά και την παράθεση οποιασδήποτε αθλητικής εγκατάστασης του Δήμου μας συμπεριλαμβανομένου και τις σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να ακολουθήσετε τον Κανονισμό για την αποφυγή οποιοδήποτε προβλήματος ή είσοδος σας σε αυτές.

Οι ομάδες που χρησιμοποιούν ήδη τα γήπεδα να προβούν άμεσα στις αιτήσεις.

Καθώς και όλες οι ομάδες, σωματεία φορείς κλπ να δηλώσουν την παρουσία τους στο γραφείο Αθλητισμού σύμφωνα με τον κανονισμό και το παράρτημα 1 όπως αναφέρεται.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε με τον εντεταλμένο στα θέματα αθλητισμού κ Ευστράτιο Αλεξίου ή με το γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου τηλ. επικ. 2253030005 email: sportswlesvos@gmail.com υπευθ.γραφείου Παπασταύρου Βασιλική

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά στους συνδέσμους της αρχικής σελίδας.


Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού 08/04/2021

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ανακοινώνει την εξασφάλιση της πιστοποίησής του από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να μπορεί στο εξής να οργανώνει, να υποβάλλει σχετικές προτάσεις και να συμμετέχει σε προγράμματα Αθλητισμού.

Το νεοϊδρυθέν Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, μέσω του Εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Στρατή Αλεξίου έτρεξε από την πρώτη στιγμή τις σχετικές διαδικασίες και κατέθεσε εμπρόθεσμα τον φάκελο στην ΓΓΑ, λαμβάνοντας μόλις χθες την πιστοποίηση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικεί εγκρίσεις σε προγράμματα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τέτοια έγκριση είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που λαμβάνει κάποιος Δήμος της Λέσβου, ενδεικτικά της αναγνώρισης της δημοτικής αρχής στη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνία.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι όπως αναφέρει η εγκύκλιος τα Προγράμματα και οι Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο.) τα οποία σχεδιάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) αποτελούν προνομιακό χώρο ελεύθερης πρόσβασης στην άσκηση, δημιουργώντας παράλληλα ένα δυνατό αθλητικό πυλώνα που συνδυάζεται και συμπληρώνει αυτούς της σχολικής φυσικής αγωγής και του αγωνιστικού αθλητισμού, με τελικό στόχο την Δια Βίου Άθληση των πολιτών. Τα Π.Α.γ.Ο. και οι Ε.Α.γ.Ο. υλοποιούνται με την κεντρική ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) κλπ. είναι:

• Ευκαιρίες συμμετοχής για όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, θρησκεία, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, άτομα με αναπηρίες, σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, κ.λπ.

• Δυνατότητες επιλογών σε αθλητικές δραστηριότητες και μορφές οργάνωσης της άθλησης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού Στρατής Αλεξίου στην κοινή τους δήλωση για την εξέλιξη αυτή, τόνισαν πως σήμερα έγινε και θεσμικά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και του αθλητισμού γενικότερα.

«Είχαμε πει ότι ο Δήμος μας έχει σαν στόχο να αναδείξει τη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνία αλλά και στη νεολαία με στοχευμένες δράσεις που θα ενθαρρύνουν τους δημότες να έρθουν κοντά στην άθληση. Η πιστοποίηση που λαμβάνει ο Δήμος μας από τη ΓΓΑ, είναι τιμητική και μας δίνει μεγάλες δυνατότητες να διεκδικήσουμε προγράμματα και πόρους αποκλειστικά και μόνο για ότι αφορά στην Άθληση. Ενώ είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός πως οι δημότες αγκαλιάζουν ήδη την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος, έχοντας ήδη 800 καταγεγραμμένες συμμετοχές τους στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση των Δημοτών και των αθλητικών σωματείων.

Παύση προπονήσεων στο στίβο και ελεύθερης άθλησης.

Απο σήμερα 07 Απριλιου 2022


ΔΕΝ επιτρέπετε η είσοδος στο Δημοτικο Στάδιο της Καλλονής λόγω των διεργασιών ανακατασκευης του ταρτάν.


Η ανακοίνωση ισχυει εως ώτου ολοκληρωθούν οι εργασίες οπου και θα ενημερωθείτε εκ νέου.


Παρακαλούμε για την ασφάλεια σας να μην εισέρχεστε για κανένα λόγο και όπως ακολουθείτε τις οδηγίες των αρμοδίων και των υπεύθυνων του γηπέδου.


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση όπως επικοινωνείτε με το γραφείο αθλητισμού του Δήμου στο τηλ 2253030005


Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Λέσβου θα διοργανώσει σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ-BLS) για την εκμάθηση χρήσης απινιδωτή σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β.

Η δράση έρχεται να συμπληρώσει μία από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από τις πρώτες βοήθειες, δίνοντας τη δυνατότητα για μία ακόμη φορά οι δημότες να συνεχίσουν ή να ανανεώσουν τις γνώσεις τους στα θέματα αυτά υπό την διαπιστευμένη βεβαίωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εξής πέντε περιοχές:

• Καλλονή

• Ερεσό

• Πολιχνίτο

• Μόλυβο

• Ανεμώτια

Η ημερομηνία διεξαγωγής των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι εκ τον προγραμματισμό του ΕΚΑΒ. Είναι όμως απαραίτητη η προεγγραφή των ενδιαφερομένων στο σεμινάριο για την έγκαιρη ενημέρωσή τους.

Οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας

https://forms.gle/kuGtGmQP5A7yrMj98

ή να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο sportswlesvos@gmail.com με το ονοματεπώνυμό τους, τηλέφωνο επικοινωνίας και τη περιοχή ενδιαφέροντος

ή στο τηλέφωνο 22530-30005 Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου.